Mersin’in meşhur yiyeceği nedir?
Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.
Mersin’in hangi meyvesi meşhur?
Anamur Muzu, kendine özgü aroması ve kalitesi nedeniyle Türk patentinde coğrafi işaretli Anamur Muzu olarak tanımlanmaktadır.
Mersin’e özgü dürüm yemeğinin ismi nedir?
Mersin yemek kültüründe sakatat yemenin de önemli bir yeri vardır. Tantuni: Mersin’e özgü bir yemek türüdür, et ve kuyruk yağı küçük küpler halinde doğranır, haşlanır, yağda fırın tepsisine dizilir, üzerine karabiber atılarak dürüm şeklinde yenir.
Mersin tatlıları nelerdir?
İşte Mersin’den hediyelik tatlılar: Künefe. Künefe Hatay ile özdeşleşmiş olsa da, daha çok Mersin yöresinin bir tatlısı olarak bilinir. … Kadayıf. … Şerbetli tatlılar. … Cezerye. … Kerebiç … Sütlü tatlılar. … Balkabağı-narenciye-balkabağı tatlısı … Dondurma.Daha fazla öğe…
Mersine gidince ne alınır?
Mersin’e seyahat ediyorsanız Mamul, Kerebiç ve Cezerye’den alışveriş yapmalısınız. Eğlence ve alışveriş için en popüler yerlerden biridir. Burada büyük markaları kolayca bulabilirsiniz. Tarsus’taki bu tarihi mekanda seramik, ahşap, bakır, gümüş, deri ve dokuma hediyelik eşyalar bulabilirsiniz.
Mersin ne ile ünlü?
Bunlar arasında cezerye, yöresel şalvar, Ashabı Kehf tepsisi, Kız Kalesi anahtarlığı, pancar suyu ve Tarsus kahvesi yer almaktadır. Birçok farklı hediyelik eşya bulmak mümkündür. Aslında Mersin’de her zevke hitap eden hediyelik eşyaların kolayca bulunabildiğini söylemek daha doğru olacaktır.
Mersine neden içel denir?
1924 yılında Mersin ismiyle il olmuş, 1933 yılında Mersin İçel ile birleştirilerek İçel ismi verilmiştir. 28 Haziran 2002 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla ilin ismi tekrar Mersin olmuştur. XII. 19. yüzyılda Türkler Göksu Nehri’nin iki yakasındaki bölgeye “İÇEL” demişlerdir.
Mersinde en çok ne yetişir?
Başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, çavdar, pirinç, nohut ve mercimektir. Pamuk en yaygın yetiştirilen endüstriyel üründür. Yer fıstığı ve susam da yetiştirilir.
Mersinin belirgin özellikleri nelerdir?
Mersin ili 36 ve 37 derece kuzey enlemleri ile 33 ve 35 derece doğu boylamları arasında yer almaktadır. İlin kara sınırı 608 km, deniz sınırı 321 km ve yüzölçümü 15 km’dir.
Mersin’de ne yenir?
Tantuniden ciğere, kerebiçten cezeryeye her damak tadına uygun muhteşem lezzetler ve mekanlar listemizde sizleri bekliyor. Mersin denince akla ilk gelen lezzetleri deneyin ve Tarsus’un gizli lezzetlerini keşfedin.
Tarsus’un hangi yemeği meşhur?
Tarsus’un meşhur yemeği humus nasıl yapılır28 Temmuz 2022
Silifkenin neyi meşhur yiyecek?
Silifke’ye özgü birçok yemek çeşidi vardır. Bunlardan en önemlileri; yüksük çorbası, batik, arasi, ulubu ve keşkektir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerinden biridir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır.
Mersin’in bilinen yemekleri nelerdir?
Mersin’de bulgur bazlı yemeklerin başlıca çeşitleri şunlardır: Analı Kızlı, Kısır, Batırik, Öğcel, Sini Köfte, Fellah Köfte, Lepe (Lapa, Yumurtalı Köfte, Susamlı Köfte, Etli Döğme Pilavı, Keşkek, Gavırga, Kapana Humus Yemeği, Erik) ) Yemek, Topalak Çorbası, Halka Çorbası, Tatar Çorbası.
Mersinde bici biciye ne denir?
Haytalı (Bici Bici)
Mersin’in cezeryesi meşhur mu?
Akdeniz Bölgesi’ndeki Mersin’e özgü olan ve Mersin’e bağlı bazı illerde üretilip tüketilen cezerye, lezzeti ve vücuda olan faydaları nedeniyle Türkiye’de en çok sevilen tatlılardan biri haline gelmiştir.
Mersin’in neyi meşhur tarihi?
Tarihi ve turistik açıdan en önemli yerleri şunlardır: Alahan Manastırı (Mut), Kravga Köprüsü (Mut), Kızkalesi, Yumuktepe, Kanlıdivane (Neapolis), Anamuryum Harabeleri, Viranşehir (Soli), Tarsus – St. Paul Kilisesi, Silifke- Uzuncaburç, Karaduvar, Ayaş, Çamlıyayla Namrun Kalesi (Lampron) ve Sinap Kalesi, Alahan…
Tarsusun ne yemeği meşhur?
#3 Türkiye’nin En İyi Humusu “Tarsus Humusu” Mersin yemekleri listesine sadece Tarsus’ta bulabileceğiniz enfes bir humus tarifiyle devam edelim. Limon ve turunçgillerin bolca yetiştiği bu topraklarda ekşi tadının çok sevildiği bir gerçek. Ayrıca bu Tarsus humusu tarifinde bol miktarda limon kullanılıyor.
Silifkenin neyi meşhur yiyecek?
Silifke’ye özgü birçok yemek çeşidi vardır. Bunlardan en önemlileri; yüksük çorbası, batik, arasi, ulubu ve keşkektir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerinden biridir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır.
Mersin’in el sanatları nelerdir?
El Sanatları: İçel yöresinde iğne oyası ve halı dokumacılığı yaygındır. Erdemli’nin dağ köylerinde göçebe Türkmenlerin (Yörükler) yaşam biçimini yansıtan motiflerle dokunan kıl heybe, çuval ve halılar üretilmektedir.
Kaynak: belino.com.tr